Zo goedkoop mogelijk een smartphone gebruiken

Nagenoeg iedereen heeft een smartphone in ons land. Dit is niet zo raar, je kunt namelijk bijna niet meer zonder. Nu is het echter wel zo dat er een hoop mensen zijn die hierdoor met torenhoge telefoonkosten komen te zitten. Dit terwijl dit in feite eigenlijk helemaal niet nodig is. Er zijn namelijk een aantal manieren waarmee je in staat bent om jouw telefoon nagenoeg gratis te gebruiken. Tijd om er achter te komen hoe jij zo goedkoop mogelijk je telefoon zou moeten gebruiken.

Gebruik Wi-Fi wanneer je kunt

Probeer een Wi-Fi-verbinding te vinden als deze beschikbaar is, vooral thuis of op het werk. En als je geen Wi-Fi verbinding hebt als je onderweg bent, wees er dan slim mee. Download of stream geen films, podcasts of muziek tenzij je op Wi-Fi zit. Data overschrijdingen kunnen snel oplopen en sommige providers rekenen een hoop geld wanneer je buiten je bundel gaat. Zorg ervoor dat je binnen je maandelijkse limiet blijft door alleen 4G/LTE te gebruiken wanneer je het echt nodig hebt. Sommige providers sturen je een waarschuwing wanneer je jouw limiet nadert, dit is een handige manier om het in de gaten te houden.

Beperk het gebruik van uw achtergrondgegevens

Zelfs als je de 4G/LTE-service niet gebruikt als je onderweg bent, kunnen je apps het nog steeds op de achtergrond gebruiken! Sneaky, dat klopt inderdaad. Ga naar je instellingen en bekijk de Cellular Data Usage en Background App Refresh van elke app en schakel de apps uit die je niet echt gebruikt. Als je deze snelle actie onderneemt, weet je zeker dat ze niet op de achtergrond aan vullen staan.

Sluit geen verzekering af voor je telefoon

Laten we zeggen dat je ongeveer 10 euro per maand betaalt voor de telefoonverzekering. Dat komt neer op een extra 120 euro per jaar voor het geval er iets met je telefoon gebeurt. Zet in plaats daarvan een paar extra euro’s per maand opzij, zodat je een vervangende telefoon kunt betalen voor als je er een nodig hebt. Als je het gevoel hebt dat je echt een verzekering nodig hebt voor je mobiele telefoon, stel jezelf dan deze vraag: Heb ik een telefoon gekocht die ik me eigenlijk niet kan veroorloven? Als je geen geld hebt om je telefoon te vervangen als er iets mee gebeurt, is je telefoon te duur voor je budget.

Zoek voordelig de telefoon die bij je past

Laatste tip is om even goed te kijken naar de aanbiedingen die op dit moment van kracht zijn voor telefoons. We zien dat er echt een ontzettend groot prijsverschil kan zitten tussen de verschillende soorten websites. Door gebruik te maken van onze vergelijkingssite zal je in staat zijn om een telefoon te vinden die perfect binnen je budget past. Voor je het weet kan ook jij je telefoon gebruiken op een zo voordelig mogelijk manier. Zo hoef je nooit meer te schrikken van de telefoonrekening die je aan het einde van de maand binnen krijgt.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *